MAIN DISH

CHICKEN WINGS

22.1.16

Kuřecí křidýlka jsou jedním z jídel, které u nás doma děláme pravidelně dvakrát až třikrát do měsíce. Někdy křidýlka obměníme za paličky, jindy za stehýnka. Super na tom je, že je příprava nenáročná a rychlá. Ale pokud chcete, aby vám maso padalo téměř samo od kosti, učitě počítejte alespoň se 2 hodinami, než budete moci křidýlka podávat na talíře. 
                                                                                    

Serves: 2 people
Prep time: 10 min
Bake time: 120 min

Na přípavu pro 2 osoby budeme potřebovat:
10-15 kuřecích křidélek, nejlépe biokvality (já použila značku Světničkové kuře - prodává Sklizeno, Rohlík.cz)
1 lžíce soli
2 lžičky pepře
2 lžičky sladké papriky
1 lžička chilli vloček
2-3 lžičky oregána
2 stroužky česneku nakrájeného na plátky - volitelně
sklenice vody na podlití 
2 lžíce přepuštěného másla ghí (já použila České ghí - koupíte zde, nebo na Rohlík.cz, který prozatím rozváží nákupy pouze po Praze a Brně)

Postup:
Předehřejeme troubu na 160°. Omytá křídla osušíme, osolíme a opepříme. Posypeme z obou stran sladkou paprikou, chilli vločkami a oregánem. Křidélka vložíme do zapékací mísy, přidáme plátky česneku a podlijeme vodou. Přidáme navrch ghí a mísu zaklopíme poklopem, popřípadě zakryjeme alobalem a vložíme do trouby. Zhruba po hodině křidélka vytáhneme a lžící polijeme šťávou. Znovu zaklopíme poklopem a ještě na půl hodiny vrátíme do trouby. Po půl hodině znovu vyndáme, znovu polijeme šťávou a odkryté vrátíme do trouby. Teplotu zvýšíme na 220° a pečeme do zlatova, cca další půl hodinu.

Ať se vám povedou a přeju dobrou chuť! :)
Míša


 >>>>>>><<<<<<<

We are lovers of chicken wings and that is why we are preparing them regularly two or three times pre month. Sometimes we use drumsticks or legs instead of wings. Their preparation is so easy and quick. But if you love when the meat is really cooked at the bones, you need to count at least with 2 hours before serving. 

For 2 persons:
10-15 bio chicken wings
1 tbsp salt
2 tsp pepper
2 tsp sweet paprika
1 tsp chilli flakes
2-3 tbsp oregano
2 cloves of garlic, sliced (optionally)
1 cup of water
2 tbsp ghee

Directions:
Preheat the oven to 160°. Dry the washed wings and add salt and pepper. Also use sweet pepper, chilli flakes and oregano from both sides. Then place wings into baking pan, add garlic slices and water. Also add ghee and covered baking pan put in the oven. After one hour of baking take it out from the oven and spill wings with the liquid. Cover the baking pan again and bake another half an hour.  After this half an hour take it out from the oven again, spill wings with the liquid again and NOT covered put it back in the oven. Increase the oven temperature to 220° and bake until golden, approx. another half an hour.

Enjoy it!

Michaela



You Might Also Like

0 komentářů