PALEO

AVOCADO MADNESS

18.1.16


Je tu první recept na jednoduchý a svěží avokádovo-limetkový koláč nejen pro vegany, raw a paleo strávníky..


Serves: 12 pieces
Prep time: 25 min
Freezing time: 120 min

Na základ:
2 hrnky mixu semínek (slunečnicové, dýňové) a oříšků (pistácie, kešu) a plodů goji
cca 500g datlí
2 lžíce kokosového oleje

Na krém: 
5 avokád - zralých!
šťáva ze 3 limetek
javorový sirup - cca 1/2 hrnku
4 lžíce kokosového mléka
limetková kůra a borůvky na ozdobu

Postup:
Pro přípravu základu rozmixujeme všechna semínka, plody goji a ořechy, přidáme datle a kokosový olej a mixujeme dokud se nevytvoří lepkavá směs. Pak upěchujeme do dortové formy a necháme odpočinout. 
Pro přípravu krému umixujeme dužinu avokád, přidáme limetkovou šťávu, javorový sirup, kokosové mléko a mixujeme dohladka. Následně nalijeme krém na základ, ozdobíme nastrouhanou limetkovou kůrou a borůvkama a dáme cca na 2 hodiny ztuhnout do mrazáku.

Dobrou chuť
Míša


>>>>>>><<<<<<<

Avocado lime cheesecake

This so fresh and yummy avocado lime cheesecake is easy to make and it is vegan, raw and even paleo friendly..

For the base:
2 cups of nuts, seeds and goji (mix of whatever you prefer, my combo: sunflower+pumpkin seeds, cashew, pistachio, goji)
cca 500g dates, pitted
2 tbsp coconut oil

Filling:
5 avocados
lime juice from 3 limets
1/2 cup of maple syrup (if needed, for paleo version try 1 tbsp coconut nectar)
4 tbsp coconut milk
lime zest, blueberries for decoration

Directions:
Firstly, mix all nuts and seeds, then add into the mixer dates and coconut oil and mix it alltogether until you get sticky mixture. Peen it into the cake form and leave it to rest.
For the filling, mix avocado flesh with lime juice, maple syrup, coconut milk and mix it into the smooth consistency. Then pour the filling on the base, decorate with lime zest and blueberries and leave it at least for 2 hours in freezer. Take out from the freezer cca 20 minutes before serving. 

Enjoy it!! :)
Michaela

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Máte moc pěkný blog! Zdravé recepty mám moc ráda, ale osobně vařím od všeho trochu. V České republice je totiž docela drahé vařit třeba podle zásad raw. Snad se to u nás brzy změní..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Vám děkuju :) to máte pravdu, prodraží se to.. Naštěstí eshopů a specializujících se obchodů přibývá a s nimi i restaurace :) pro mě je základem samotná surovina, ať už dělám vaječnou omeletu, pečené kuře a nebo salát s krůtím masem - vždy se snažím zajistit bio kvalitu, protože věřím, že jsme to, co jíme..a navíc, že jsme to, co jí to, co jíme.. jednoduše - není nad trávou krmená kravička, tak jak to má v přírodě být..

      Vymazat